امروزه سقف های کاذب، جزو یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی به حساب می آیند که به علت طرح های گوناگون در رنگ بندی های مختلف، نصب آسان و … که در ادامه به بیان آنها می پردازیم، کاربرد گسترده تری یافته اند. در این مقاله با معرفی سقف کاذب، کاربرد ها و انواع آن، به بیان مزیت استفاده از آنها نیز می پردازیم.
پوشش ساز ارائه دهنده انواع نورگیر در مدل های نورگیر سقفی و نورگیر حبابی می باشد که می توانید برای مشاوره در خصوص سقف ساختمان مورد نظر خود با مشاوران ما در پوشش ساز در ارتباط باشید.
آنچه در این مطلب می خوانید
سقف کاذب، یکی از اجزا و متریال های سازه های عمرانی است که در انواع مختلف خانه ها می توان از آنها استفاده نمود. سقف های کاذب معمولا در یک فاصله ای پایین تر از سقف اصلی قرار گرفته و اجرا می شوند.
این نوع از سقف ها به دلیل تنوع و طراحی که دارند، می توانند برای دکوراتیو و نورپردازی نیز استفاده شوند و نمای زیبایی را برای سقف منزل شما ایجاد کنند. استفاده از این سقف ها محدود به ساختمان ها و خانه نمی شود و شما می توانید با توجه به دکوراسیون مدنظری که دارید، از آن در مغازه ها، ادارات، فروشگاه ها و سالن های اجتماع استفاده کنید. همانطور که استفاده از این نوع سقف ها برای اماکن عمومی و رسمی رایج شده است.
سقف های کاذب به سازه هایی معلق یا نمای دو یا سه بعدی دربنا های ساختمانی گفته می شود که سقف اصلی بالای آن قرار می گیرد. که نمایی شیک و زیبارا برای ساختمان یا هر بنای که سقف کاذب اجرا می شود به ارمغان می آورد. این سقف ها به دو دسته تقسیم می شود :سقف یک پارچه و سقف شبکه اجرا می شوند.
همانطور که در قسمت بالا اشاره کردیم، سقف کاذب در یک فاصله ای از سقف اصلی اجرا می شود. در واقع سقف کاذب نوعی پوشش است که برای سقف اصلی به کار می رود. جالب است بدانید که سقف کاذب، در واقع یک شاخه از معماری است که به پوشش سقف می پردازد.
از دیگر کاربرد های سقف کاذب می توان به مخفی ساختن و پوشش قسمت های زیرین آن اشاره نمود. این قسمت ها می توانند لوله های آب، کانال های کولر، سیم های برق و … باشند که معمولا از کف، دیواره ها و سقف عبور می کنند.
از دیگر کاربرد های سقف کاذب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
به طور کلی دو کاربرد پوشش و نورپردازی از مهم ترین کاربرد های استفاده از سقف های کاذب می باشد.
از جمله ویژگی های سقف کاذب می توان موارد زیر را نام برد :
-این نوع سقف ها می توانند از جنس گچ، چوب، فلزات رنگین، pvc، شیشه، آهنی، ورق های فلزی روکش دار، آلومینیوم، کامپوزیت و … باشند.
-قابلیت اجرا به صورت واحد و با یکدیگر را دارند.
-انعطاف پذیری سقف های کاذب که طراحان این نوع سقف از آن بسیار استفاده می کنند.
-امکان پیاده نمودن نقشه های ساختمان با همان جزئیات به کمک این نوع سقف ها.
-قابلیت دمونتاژ و مونتاژ نمودن
-طراحی در انواع طرح ها و رنگ های مختلف
-این نوع سقف ها از پایین قابلیت نصب را دارند.
از انواع سقف های کاذب می توان موارد زیر را بیان داشت:
از پرکاربردترین نوع سقف های کاذب به شمار می رود. این نوع سقف می تواند به راحتی ملات ها را به خود بچسباند، به طوری که آن ها ترک برندارند. رابیتس در دو حالت مسطح و برجسته ساخته می شود.
مهم ترین ویژگی این نوع از سقفکاذب ها را می توان عایق بودن صدا در آن معرفی نمود. در ساخت سقف کاذب آکوستیک، از مواد مختلفی مانند پارچه چین دار، پلاک های چوبی، گچی، ورقه های مقوایی فشرده و سفید و … استفاده می شود. کاربرد این نوع سقف ها را می توانید در سالنهای سخنرانی و سینما مشاهده کنید.
این نوع از سقف های کاذب نیز از پرکاربردترین ها هستند که جنس آنها از پی وی سی بوده و می توانند زیبایی خاصی به محیط بخشند.
از طرح های سقف های کاذب می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:
از این نوع از نورگیر های سقفی که پایین تر از سقف اصلی ساختمان قراردارد شما میتوانید در این مکان ها از آنها استفاده کنید.
همانطور که گفتیم، سقف های کاذب انواع مختلفی دارد و می تواند در طرح ها و رنگ های مختلفی به کار رود. از جمله مزیت های استفاده از سقف کاذب می توان به موارد زیر اشاره داشت: